הצטרפו לאנה בנקירר, מפתחת בכירה במשרד ה CTO  של AIDoc, ואיתן ינובסקי, CTO ושותף מייסד ב Optibus לשיחה פתוחה עם ישי בארי, CTO ב LinearB על המעבר מניהול פיתוח וחזרה ל IC, עם שני א.נשים עם המון פרספקטיבה משני העולמות הללו.  הם צוללים לעומק על כל השיקולים כשבוחרים מסלול קריירה, ועל צומת הדרכים של קבלת החלטות, וגם איפה זה פוגש אותם.ן בארגוני פיתוח שעובדים עם תעשיות קצת מיושנות.

Join Anna Bankirer, Senior Software Engineer at AIDoc and Eitan Yanovsky, CTO and Co-Founder at Optibus for an authentic conversation with Yishai Beeri, CTO at LinearB, on engineering leadership back to IC, and vice versa with two people who have deep perspective on both worlds. The considerations involved when choosing your engineering career path and what to think about when at the crossroads and making these decisions-- and how this impacts their work with highly regulated industries.

Episode Transcript תמליל הפרק

Hebrew, then English* בעברית ואז אנגלית:

(*Translated with Google Translate - so there may be some errors)

(מוסיקת פתיח)

ישי: בפרק הזה אני שמח לארח את אנה בנקירר, מפתחת בכירה בצוות CTO ב"איי דוק" היי אנה.

אנה: היי.

ישי: מה נשמע? ואת איתן ינובסקי, מייסד משותף ו-CTO ב"אופטיבס", היי איתן.

איתן: אהלן, אהלן.

ישי: איזה כיף שאתם פה. כרגיל, אני אתחיל בלשאול, כל אחד יספר לי על המסלול שלו, שלה, איך הגעתם עד הלום, ואז אנחנו נצלול לנושא שלנו היום, שמדבר על המעברים בין תפקידי ניהול, תפקידים בכירים, individual contributor וכו'. אז איתן, בוא תספר לי על המסלול שלך, איך הקריירה שלך התנהלה עד היום.

איתן: אני למדתי מתמטיקה, מדעי המחשב, ובסוף התואר התחלתי לעבוד בחברת "ג'יגה ספייסס", שם הכרתי אנה, קצת פחות אהבה אותי איך שהיא הכירה אותי אבל זה השתנה עם הזמן. אני בעצם הגעתי לשם כמפתח ראשון, זאת הייתה עבודה אחרי האוניברסיטה, עבדתי גם כסטודנט אבל במקום אחר, ועם הזמן בעצם התקדמתי שמה להיות ראש צוות, בעצם החלפתי את אנה, אנה הייתה ראש צוות שלי, והיא הפכה להיות מנהלת פיתוח,

אנה: אתה גונב לי את כל האינטרו, אני מבקשת.

ישי: האינטרואים שלכם מחוברים, זה בסדר.

איתן: כן, לא במקרה שנינו פה. בעצם הייתי שם די הרבה שנים, 7 שנים, ותוך כדי, כבר עם האוניברסיטה וכבר גם בערבים ובסופי שבוע עבדתי על החברה שאני בעצם הקמתי בשם "אופטיבס", שאנחנו בעצם מפתחים פלטפורמה לניהול ותכנון ותפעול של תחבורה ציבורית, של הסעות ההמונים בעצם, מיליונים של אנשים כל יום. בעיה שהתחילה כאתגר אלגוריתמי, ככה זה התחיל גם באוניברסיטה, מתמטיקה, מדעי המחשב, משחקים עם "קונסול אפליקיישן" ואלגוריתמיקה, אבל ראינו שיש עניין בעולם ובארץ בפרט לפתור את הבעיה הזאתי של תחבורה ציבורית שהיא מאוד מיושנת ופועלת בצורה מאוד לא יעילה, הופתענו לגלות את זה. ע"י זה שפשוט בלי הרבה נקרא לזה "outbound marketing", באו אלינו בארץ, שמעו על איזשהו פרויקט קסם שעבדנו עליו וביקשו להשתמש, לעזור להם במכרזים כי ישראל הפכה להיות מדינה הרבה יותר מופרטת מבחינת תחבורה ציבורית. ובעצם ב-2014 השותף שלי ואני, ששנינו למדנו ביחד באוניברסיטה מתמטיקה ומדעי המחשב, אותו מסלול בדיוק, החלטנו שהגיע הזמן לעזוב את התפקידים הנוכחיים שלנו, להסתכן ובאמת להקים חברה. ובעצם הקמנו את החברה ב-2014 במרץ, התחלנו כמובן מעט אנשים, היינו פחות מ-20 איש ב-3 שנים הראשונות. שבאותו זמן הייתי עדיין בעיקר בתפקיד נקרא לזה "hands-on product", קונה חלב אם אין במקרר, מה שצריך, ואיכשהו אחרי Round A, ב-2017, כשבעצם הבאנו כסף משמעותי פנימה והתחלנו לצמוח ולגדול מ-20 ל-40, 60, 80, 100 וכך הלאה, התפקידים יותר התיישבו בלא רק טייטלים כמו שבהתחלה, זה VP R&D, זה CTO, אבל בסוף כולם עושים די את אותו דבר, לפחות ששני הפאונדרים באים עם tech background. התחלנו להתפצל, השותף שלי עמוס קיבל את תפקיד המנכ"ל, אני את תפקיד ה-CTO ו-VP R&D באותו זמן, אבל מאוד מהר בעצם הבאתי, אמרתי שצריך להביא VP R&D, פחות הפורטה שלי לנהל את הארגון ברמה תהליכית ופרסונלית של האנשים, של לדאוג מאוד לפיתוח האישי או דברים כאלה, אני יותר מההסתכלות הטכנולוגית והניהול הטכנולוגי ולגרום לארגון לעבוד. והרגשתי שאני צריך עזרה בתחום הזה. ובעצם תפסתי יותר את תפקיד ה-CTO באופן רשמי, וכיום אנחנו 400 איש שה-R&D / Product מעל 100 איש. זה מאוד בקצרה.

ישי: ואוו, חתיכת דרך. אז אנה, בואי תספרי לנו על הדרך שלך.

אנה: היי, אז נעים להיות פה קודם כל ולפגוש את איתן, לא נפגשנו כבר הרבה זמן. אז אני התחלתי כבר לפני, טוב, לא משנה, תקופת הצבא, שם התחלתי להתעסק בתכנות באופן רציני, לפני זה זה היה יותר תחביב כזה, בבית ספר, חוג בייסיק וכו'. למדתי באוניברסיטת תל אביב, תוך כדי ככה עבודות והמקום שבאמת עבדתי איתו הרבה זמן, קרוב ל-9 שנים לדעתי, זה "ג'יגה ספייסס", יחד עם איתן. שבניגוד למה שהוא אומר אני אהבתי אותו מהתחלה, ובאמת עבדנו לא מעט שנים, עד שהוא בא ואמר שהוא רוצה לנסות את מזלו באיזה סטארטאפ קטן, אולי יצליח, אולי לא יצליח, ומפה לשם כבר חברה של 400 איש. תמיד הרקע שלי היה יותר באזורים ה"בק אנדים", מערכות מבוזרות, דאטה בייסים, בוט אופטימיזציה, דברים כאלה, לניהול. טוב, נדבר על זה עוד בהמשך, אבל קצת התגלגלתי חצי במקריות וניהלתי שם באמת, בהתחלה פיתחתי, אחרי זה ניהלתי צוות ובתפקיד האחרון הייתי R&D של קרוב ל-30 איש,

ישי :מקרי, מקרי, מקרי, עד ה-VP R&D. 

אנה: כן (צוחקת) ואח"כ באמת התלבטתי ככה מה לעשות ולאן להמשיך הלאה, ולפני כבר יותר מ-5 שנים התחלתי בסטארטאפ, תמיד נמשכתי לתחום המדיקל. ובדיוק באותה תקופה, לפני משהו כמו 5 שנים, זה התחיל לתפוס תאוצה בארץ, היו יותר ויותר סטארטאפים והיה סטארטאפ קטן ומבטיח בשם "AIDoc" שמאוד קסם לי, עם אנשים מוכשרים ונחמדים, שהצטרפתי אליו בתור מפתחת, ממש חזרתי מתפקיד ש-, אחרי שהרבה שנים רק ניהלתי ולא נגעתי בקוד, חזרתי לפתח, ועוד ב Python, אלוהים ישמור,

ישי: אחרי שנים של Java.

אנה: כן. אז במקום לצחוק על פייתון חזרתי לצחוק על Java, אז הכל בסדר, וזהו, מאז אני שם, גם עברתי שם הרבה תפקידים, כמו שאמרתי בתפקיד האחרון חזרתי, בעצם סגרתי מעגל וחזרתי לפיתוח. קצת על "איי דוק", לא סיפרתי, אבל לברה בתחום המדיקל, מה שאנחנו עושים זה בעצם אנחנו מנתחים בלייב סוגי דאטה רפואיים שונים, מנתחים ומזהים איזהשם אנומליות, איזשהם ממצאים שיכולים להיות מסכני חיים או שדורשים טיפול מידי, ומתריעים על זה בפלטפורמות שונות, אבל בעיקרון לדאוג שהבנאדם הנכון יקבל את ההתראה הזאת. זאת אומרת לא רק שנגלה אלא באמת יקבלו על זה התראה ויטפלו בבנאדם, בין אם זה דוגמאות למוצרים שאנחנו מפתחים וזיהוי של דימומים במוח, תסחיף ריאות, שברים צוואריים ועוד ועוד אניוריזמות. יש מלא, כבר יש לנו מעל 13 אישורי FDA, לדעתי יכול להיות שכבר עברנו את זה. 

ישי: כשהבסיס הוא ניתוח של imagery ושל,

אנה: אז כל מיני סוגים, התחלנו מהעולם הזה של האימאג'ינג ולאט לאט אנחנו מתרחבים גם לסוגי דאטה אחרים, גם לדברים טקסטואליים ובדיקות רפואיות ועוד ועוד מדדים, לתת איזשהו פתרון שהוא יותר כזה שלם.

ישי: אני שומע פה שאתם בשתי תעשיות עם הרבה רגולציה, גם עולם הרפואה, גם עולם התחבורה, ניגע בזה בהמשך. אז אנה, מעניין אותי לשאול אותך, היית VP R&D בסטארטאפ שקצת גדל, ואז התפקיד הבא שלך היה של מפתחת. טיפה על המעבר הזה ולמה בחרת דווקא לחזור לפיתוח, לא להמשיך בתפקידי ניהול.

אנה: כן, שאלה טובה ובאמת גם התלבטתי הרבה, גם לקחתי ממש הפסקה, זה הסתדר לי עם החופשת לידה אז ככה הארכתי אותה. כי באמת התלבטתי, אוקיי, אם אני ממשיכה במסלול הזה של ניהול או שאני חוזרת למשה שהוא יותר טכני ומקצועי. והאמת היא שמה שבסוף הכריע את הכף זה המקום שאליו רציתי להגיע, כי הבנתי שבסוף אני אהנה גם בסוג כזה של תפקיד וגם בסוג כזה של תפקיד, ופשוט ב"איי דוק" הכי התחברתי גם לשלב שבו הסטארטאפ היה נמצא, שזה כזה ממש בהתחלה והזדמנות להיות חלק, לבנות משהו מאפס, שזה גם משהו שפחות יצא לי לעשות לפני זה. ובשינוי תפקיד עצמו אז כמובן שהייתה תקופה של קירטוע כזה של קצת לחזור ולכתוב קוד, גם המוצר היה שונה מאוד, הרי יותר התרגלתי לתחום ה"middleware" ופה זה ממש מוצר קצה, זה גם תחום חדש, אז היה הרבה שינויים.

ישי: הרגשת שהיה, לא יודע, סביב תהליך הגיוס שלך, זה היווה איזשהו אתגר או סימן שאלה? כאילו בתור מגייס למה מישהי שהיא מנהלת בכירה בכלל חוזרת או רוצה לחזור? זה יכול להיות בונוס, זה יכול להיות גם סימן שאלה של רגע, זה באמת החלטה נכונה? יצליח לי כאן הגיוס הזה?

אנה: אז זה שאלה טובה, אני הרגשתי שזה היה יותר יתרון, זאת אומרת ברור שזה עלה בכל ראיון ושאלו אותי מה ולמה והייתי צריכה להסביר,

ישי: "overqualified".

אנה: (צוחקת) אז זה כל הזמן עלה אבל הרגשתי שזה יותר פלוס, כי זה גם נותן יותר אופק, במיוחד בסטארטאפ שאתה עוד לא יודע בדיוק איזה תפקיד תצטרך ואיזה  אנשים תצטרך, אז דווקא יש יותר יתרון עם מישהו שהוא גם בעתיד יכול לנהל.

ישי: את חושבת שאומרים אולי נוכל לבנות עליה בתור מנהלת בהמשך.

אנה: כן, כן.

ישי: היה אח"כ לחץ כזה? או ניסו ל-,

אנה: לא, דווקא לא. הייתה תקופה די ארוכה שהייתי בפיתוח, הייתי בערך שנתיים, שלוש, ואח"כ שגם כבר טיפה יותר הגעתי למיצוי וגם חיפשתי עוד יותר אתגר וגם נוצרה הזדמנות בתוך החברה אז זה גם הסתדר.

ישי: אז גם שם התקדמת לתפקידי ניהול ואז חזרת לפיתוח. 

אנה: נכון. אחרי כמה שנים ניהלתי, הקמתי בעצם צוות דאטה אינג'נירינג שגם צמח לקבוצה יחסית מהר, בשביל לתת למענה לכל אתגרי הדאטה גדלנו כארגון ואז הבנו אוקיי, כל התחום הזה של הדאטה ותשתיות דאטה לא מספיק מקבל תשומת לב ומתפזר בין כל מיני צוותים, אז ממש הקמתי צוות שנותן לזה מענה, אז גם נכנסתי טיפה יותר לתחום הדאטה אינג'נירינג שלמרות שתמיד הייתי ככה מסביבו אז לא ממש התעסקתי בו אז זה גם היה מעניין, וזהו, ואחרי תקופה שוב רציתי לחזור.

ישי: לחזור לעבוד עם הידיים. 

אנה: כן.

ישי: איתן, אתה עברת את המסלול אולי קצת יותר קלאסי, של להתחיל בתור מפתח, להתפתח, להמשיך אח"כ ללכת ליזמות וניהול ושמת גם את האצבע על הנקודה הזאת שהיא האמת די נפוצה, שיזם, CTO, אומר אני לא רוצה להתעסק בניהול השוטף של הפיתוח, אני רוצה להביא מישהו שזה ה passion שלו ולזוז קצת או ללכת לכיוון אחר. אז קודם כל שאלה, אתה עדיין מנהל את הפיתוח? זאת אומרת אתה, נגיד VP Engineering מדווח אליך? או שיצאת לגמרי מהלופ?

איתן: כן, אז ה-VP R&D מדווח אליי, בעצם ארגון הפיתוח תחתיי, עוד כמה פונקציות ספציפיות קצת כמו ה CISO מדווח אליי ועוד כמה דברים.

ישי: אוקיי, ותספר לי קצת על התהליך הזה, על ה transition שבו מזה שאתה החזקת את הכול, ניהלת את הכול, ידעת פחות או יותר כל שורת קוד איפה היא ומה היא עושה ולמה, לזה שאתה מביא מומחה. 

איתן: אז דבר ראשון אני באופי שלי לא באמת מתנתק או מתרחק ממה שקורה בשטח, בשורות קוד, אני עדיין individual contributor גם במצבנו. אומנם אני לא לוקח משימות ממיס-פרינטים או דברים כאלה, אלא אני מחפש כל מיני דברים שהם לא בקריטיקל פאת' שיעזרו לפרודוקטיביות שלנו בארגון או בחברה, ומנסה בעצם להיכנס לדברים כאלה שאף אחד אחר לא באמת תכנון לעשות אותם או אפילו חשב עליהם. 

ישי: שזה בעולמות יותר של infrastructure ו enablement או ממש במוצר?

איתן: לא, זה גם במוצר וגם תשתיות, גם וגם. למשל כתבתי איזה open source שאנחנו משתמשים בו בשביל להקליד את מה שקורה בפרודקשן, שנוכל לשפר את היכולות שיחזור שלנו והריגרסיות ודברים שהם כזה תשתיתיים נקרא לזה. ובעצם אז אני עדיין מאוד ב-day to day, בעיקר באלגוריטמיקה, האזור שאני, בעצם שם התחלנו ושם אני מרגיש שאני יכול לתרום הרבה, אני בעצם סוג של הפרודקט של האלגוריתמיקה. אבל זה נכון, אני לא מנהל את ה-R&D, יש, אני אפילו לא יודע להגיד לך כמה צוותים, יש בטח איזה 15 צוותים בערך, ואיך מכונה השאת עובדת ותהליכים, אבל אני מאוד מעורב בסופו של דבר במה שקורה שם. אני בכלל חושב שזה משהו שהוא מאוד מומלץ למנהלים, זה להיות מסוגלים להבין טוב טוב מה קורה שם ברמה הטכנית והטכנולוגית וזה פשוט יוצר שיחות ואמון מאנשים שצריכים לבצע את המשימה, אתה באמת יכול לדבר איתם על הפרטים ו-to challenge them או שהם יסבירו לך למה זה לא עובד או כל מיני דברים. ופחות בשיחה של כמה זמן זה ייקח לך לעשות את זה, אני חושב שייקח פחות זמן או שיחות מהסוג הזה שעלולות לקרות אם יש מנהל שהוא לא כל כך מכיר את הפרטים.

״אני בכלל חושב שזה משהו שהוא מאוד מומלץ למנהלים, זה להיות מסוגלים להבין טוב טוב מה קורה שם ברמה הטכנית והטכנולוגית וזה פשוט יוצר שיחות ואמון.״

ישי: כן, אני חושב שה-trust הזה הוא חשוב, מצד שני אם אתה, כשיש מנהל מאוד בכיר שמידי פעם נוגע בקוד אבל הוא אף פעם לא בתוך הספרינט ולא critical path, זה גם יכול לייצר רעש, עכשיו יש אולי מפתחים שיגידו טוב, אני צריך להגיב מהר ולתמוך בתהליכים האלה, למרות שהם קצת עושים לנו disruption. איך עושים את זה בלי לייצר friction, או בלי לייצר וואלה, זה pet project שלך אבל לא בטוח שזה עוזר לצוות לעמוד ב-goals שלו. 

איתן: אלף כן, היה כל מיני כזה סיפורים על טוב, איתן עשה עכשיו משהו ואנחנו צריכים לתקן, אבל חצי בצחוק חצי ברצינות. בפועל צריך לעבוד באותם מתודולוגיות ואותן שיטות שכולם עובדים, אתה לא פשוט מכניס דברים, דוחף ל-develop. יש לי את אותן הרשאות וצריך לעבור pull requests ו reviews והכל אותו דבר, אני אפילו הורדתי לעצמי את כל ההרשאות אדמינים או כל מיני דברים כאלה שאני גם לא צריך אותן לעשות את העבודה שלי, גם מבחינת סקיוריטי וגם בעיקר מבחינת סקיוריטי. אבל פשוט אני לא צריך אותן, אז צריך לדעת לכבד את הגבולות כמו כולם ולא לעקוף את התהליכים הרגילים, וגם, לא לבחור פרויקטים שהם באמת מפריעים, כלומר אם אני עושה משהו שהוא צידי אז הוא לא מפריע לאף אחד ב-day to day שלנו כי אז הוא מתחיל לעשות ריפקטור לקוד של המערכת או משהו כזה. 

ישי: אנה, בתור מישהי שניהלה צוותים, ניהלה ארגון פיתוח ועכשיו את שוב בתפקיד של engineer, זה נותן לך הבנה יותר טובה של המנהלים שלך? כאילו הרקע הזה הוא מאפשר לך להיות engineer יותר טובה בצוות? איך את נשענת על הניסיון הזה? איך זה משנה אותך?

אנה: בטח, אני כן חושבת שזה עוזר, בעיקר יש לי הרבה יותר אמפתיה וסבלנות כלפי מנהלים. ואם יש נגיד מפתחים שהרבה פעמים יש איזושהי החלטה שהם אולי לא מבינים אותה או שלא בדיוק, או שמשנים להם תיעדופים וזה מאוד כזה מוציא אותם מהשלווה, אני ממש לא מתרגשת מזה. ואני גם מבינה שיש אילוצים וכל עוד יש אמון, זאת אומרת זה חייב כמובן שיהיה, אז אני נותנת הרבה יותר קרדיט למנהלים שלי, זה לא אומר ש-,

ישי: את מבינה את האתגרים שהם,

אנה: כן, כמובן שזה גם, זה לא אומר שאני פחות ביקורתית, לגבי המנהלים שלי. אבל הכול ברוח טובה והכל עם הבנה שיש אילוצים ואנחנו לא חיים בעולם שהוא אוטופי וכל עוד אנחנו עובדים למען אותה מטרה אז אפשר גם להתגמש בדברים שאולי אתה לא מסכים איתם בכל החלטה. אז כן, קצת פחות מגלומניות שאני יודע הכול, זאת אומרת זה בכלל מלמד קצת צניעות המעבר הזה בין התפקידים, שתמיד ממקום אחד אתה לא רואה את הצד השני לפעמים, אז זה נכון לשני הכיוונים, גם המנהלים לפעמים לא מספיק קשובים,

״זה בכלל מלמד קצת צניעות המעבר הזה בין התפקידים, שתמיד ממקום אחד אתה לא רואה את הצד השני לפעמים.״

ישי: כן, הם שכחו איך זה להיות מפתחים.

אנה: כן, וגם הפוך, אז אני לא שוכחת. אז מהבחינה הזאת אני חושבת שזה עוזר, אתה מבין שלכל מטבע יש עוד צד. 

ישי: וכשאת חושבת קדימה אז את אומרת לעצמך זה ה-sweet spot שלי, אני רוצה להמשיך להיות individual contributor או דווקא מתישהו אני רוצה לחזור לניהול בכיר או לעשות להמשיך גם וגם?

אנה: אני חושבת שבשינוי תפקיד האחרון הבנתי שזה פשוט כבר לא יהיה, לא תהיה לי קריירה לינארית כמו שחשבתי שהיא תהיה. זאת אומרת זה לא שאני אתפתח רק בתחום טכני מקצועי או רק אהיה מנהלת בכירה, אלא זה כנראה יהיה איפשהו על הספקטרום, על הרצף שם. ובעצם מה שהפיל לי את האסימון שזה גם פחות חשוב לי, אני אוהבת, נהנית גם מתפקיד כזה וגם, זאת אומרת גם מתפקיד ניהולי וגם מתפקיד טכני. ובסוף מה שמשנה זה כמה אני נהנית לעבוד, כמה המקום הוא מקום שאני מאמינה במה שהוא עושה, כמה אנשים כיף לי לעבוד איתם, כמה האימפקט שאני עושה הוא משמעותי ותורם, אז זה בסוף מה שחשוב, בכל תפקיד אפשר למצוא את השילוב הזה.

ישי: אבל יש פה מנעד מאוד גדול של סקילז ושל יכולות. VP  Engineering צריך לדעת לנהל אנשים, בסוף זה סוג של גנון, יש הרבה people skills ש engineer או  individual contributor, בעיקר דווקא הבכירים שבהם, פחות נדרש לזה, ובהרבה מקרים פחות אוהב את זה, לא רוצה להתעסק בלנהל אנשים ולחשוב על הבעיות שלהם, אני מעדיף לחשוב על הבעיות בקוד, בארכיטקטורה, ואם את עושה רק אחד מהם ויש לך את ה skills וה passion לשניהם אז השאלה אם את מרגישה שחסר לך? אני רוצה היום לעזור לאנשים לגדול, אני רוצה גם לעזור להם לייצר קריירות? או שאני מוכנה לעשות את זה אבל תלוי מה מעניין אותי. 

אנה: זה כמובן אומר שאני לא אהיה, מטבע הדברים, אני לא אהיה בשום קצה כנראה, זאת אומרת אני לא אהיה VP R&D בחברה גדולה, ואני גם לא אהיה איזה סופר אובר ארכיטקט, אז כנראה כבר השלמתי עם זה וזה מתאים לי, כי אני גם לא מרגישה שאני בשני הקצוות האלה מבחינת הפאשן, ודווקא חשבתי שה-sweet spot שלי זה בדיוק בין לבין ואני יכולה להביא הרבה ערך דווקא ב-, זאת אומרת כן אני יכולה לנהל אבל נגיד בסטארטאפ כשהוא בהתחלה, שזה לא הרבה אנשים. מבחינת תחומי אחריות זה דברים שאני אוהבת, כאילו להבין את הביזנס ולהבין איך הדברים עובדים ולפתח אנשים ולבנות צוותים, דברים שאני אוהבת, אבל לא בסקייל של חברת ענק. 

ישי: את אומרת את צריכה שיהיה לך תמיד מספיק גם מהטכני וגם מאנשים,

אנה: נכון, וגם שאנשים יהיו מוכנים לתת לי את ההזדמנויות לעשות את זה. 

ישי: איתן, כשאתה חושב על, כאילו עשית את הצעד של לתת ל-VP Engineering לנהל את השוטף אבל אתה עדיין owner מבחינה ארגונית של הפיתוח. אתה חושב או מתגעגע לפעמים להיות מן כזה מיטשל אשימוטו, לחזור להיות IC שעושה רק אלגוריתמיקה וקוד ולא מתעסק עם ניהול של אנשים או עם אחריות מיניסטריילית לדברים. אם אחרי הנפקה או אחרי אקזיט או שגדלו מספיק, אתה יכול להגיד וואלה, אני לא, ה-CTO יכול להיות visionary, כי יש לו אפס אחריות, אבל המון כוח, המון זמן וכר נרחב להתעסק עם טכנולוגיה.

איתן: אז לא, כי אני חושב שגם כשהייתי מפתח זוטר נקרא לזה במירכאות, בגיגה ספייס, אני ידעתי להיות מאוד דומיננטי ולדחוף ולהשפיע על אנשים למשל שיושבים לצידי פה על מה אני חושב שצריך לעשות ולדחוף את זה כלפי מעלה. אז אף פעם לא הייתי מישהו שהוא כזה תנו לי משימה, אני אשב בצד ואני אעשה אותה, אני גם לא חושב שאתה פחות יזם אם זה ה comfort zone שלך, אתה חייב להיות פושר.

ישי: זאת אומרת יכול להיות פושר של וואלה, אני יש לי איזה רעיון, אני רוצה להרים פרויקט אבל אני עושה את זה עם הידיים ואני לא אחראי לצד הכספי, לאנשים, אפילו לא להיתכנות בשוק, אני טכנולוג, visionary.

איתן: תראה, אחד הדברים שאתה מפתח לדעתי, בלית ברירה, בתור יזם, זה הפרעת קשב וריכוז שגורמת לך להיות מסוגל לבצע מלא דברים בו זמנית.

ישי: וליהנות מזה.

איתן: כן. להגיב למלא דברים ותוך כדי זה לקדם הרבה דברים. קשה לי היום לצורך העניין לשבת ורק להתרכז כמה ימים בפיתוח, לפעמים אני, נגיד כשאני עובד על כזה פרויקט ואני אומר אני חייב לעשות את זה, אני ממש נועל לעצמי זמנים ביומן, אבל זה קשה לי. כי אנשים פונים אליי עם שאלות ואני מרגיש את הרצון לענות. זה לא שהם פונים ותפסיקו להציק לי, אתה רוצה לגרום לארגון להצליח, אתה יודע שאתה עושה unblocking להרבה דברים שאם לא אענה על השאלה, הבנאדם יכול לבזבז שבועיים עכשיו בלנסות להבין את זה לבד. למשל אם אני חולה, אז אני עדיין נוטה לענות לשאלות כי אני יודע שפשוט אני, לטובת הארגון שאני אתן פה עכשיו תשובה - כי אם אני לא אענה על השאלה הזאת אז הוא יצטרך לחפש את הסיפור הזה לבד ויכול לבזבז עכשיו חצי חודש, חודש או אולי אפילו לו למצוא את התשובה. אז אתה פשוט כל הזמן עושה מלא מלא context switching, אז קשה לי לחזור, אפילו כשעזבתי את גיגה ספייס וחזרתי בעצם בהתחלה של הקמת ה-, די מפתח, זה לא שיש שם מלא לקוחות ומלא ביזנס להתעסק. בהתחלה אתה די מפתח ומרוכז בזה, היה לי טיפה קשה כי אפילו בגיגה ספייס כבר כשאתה ראש צוות וכל היום support calls ואנשים שאני צריך להתעסק איתם וניהלתי שני מוצרים, אז אתה כבר קצת מתרחק מרק להיות מפוקס בלפתור עכשיו איזה טאסק. אבל די מהר חזרתי לזה אבל עכשיו אני מאוד מאוד רחוק מזה, אנשים גם שואלים אותי איך אתה מצליח לענות לנו על השאלות ולעשות דברים. פשוט בגלל שאתה צריך לעשות המוח שלך מתפתח למסוגלות הזו של לקפוץ בין הרבה דברים, לתת את הטיפה ערך בכל מקום, את המינימום הנדרש כדי לקדם את זה.

ישי: אז אתה נהיה אלוף בפינג-פונג. בלהחזיר סרבים.

איתן: האמת שאני יודע לשחק פינג-פונג עוד מלפני, אבל כן. למרות שיש טובים ממני במשרד, לצערי, אבל.

ישי: תעבוד על זה.

(מוסיקת מעבר)

ישי: אז כמו שאמרנו, שניכם עובדים בתעשיות שיש להן מצד אחד עוד הרבה מה ליהנות מטכנולוגיה ומאלגוריתמיקה, מצד שני הרבה רגולציה, לפעמים תעשיות מיושנות, תעשיות שקשה להן לקחת את הדברים הכי חדשים והכי רואה את הפתרונות הטכנולוגיים החדשים או יש תהליך הרבה יותר מורכב של להכניס את זה עד הקצה. איפה זה פוגש אתכם, גם בצד של individual contributor engineer שעובד על קוד שבסוף צריך להיכנס לאיזשהו תהליך רפואי או אח"כ מנהל של חברה שמוכרת לאזור שהוא קצת מיושן ואולי גם regulated בצורות שאנחנו לא תמיד מכירים בתור B2B SaaS סטארטאפ. אז אנה, תספרי לי איך זה פוגש אותך בתור מפתחת. 

אנה: כן, אז אכן אמרת את זה מדויק, התחום של מדיקל זה תחום שמאוד מושפע מרגולציה והגבלות וגם שמרנות לא קטנה מצד הלקוחות. אני מרגישה דווקא שרוב האתגרים היו יחסית בהתחלה, היום כמובן גם יש, אבל היום אנחנו גם מכירים הרבה יותר וכבר איך המערכת עובדת ואיפה לשים את הדגשים ויש כמובן הרבה תהליכים כבר כחלק מהפיתוח, שזה יחסית כבר, למפתחים לפחות, זה יחסית אני לא אגיד seamless, אבל זה יחסית הרבה יותר פשוט, בהתחלה זה היה יותר מאתגר. הכיוונים המרכזיים של הרגולציה זה כמובן ה-FDA שצריך לאשר כל דבר שאנחנו מוציאים וכל אלגוריתם, אנחנו לא יכולים פשוט למכור אלגוריתם חדש שפיתחנו, כל דבר צריך לעבור אישורים גם של אפקטיביות וגם של safety ב-FDA. וזה גם היה בהתחלה קצת אתגר כי זה משהו חדש, AI, להכניס אלגוריתם בכלל בתחום של FDA זה משהו שהיה יחסית חדש לפני כמה שנים. גם בתחום של compliance ו-security, הרבה דברים שצריך, סטנדרטים שצריך לעמוד בהם כי אנחנו מתעסקים במידע שהוא מאוד רגיש, מידע רפואי זה מהרגישים אם לא הרגיש שיש. אז זה גם כמובן משפיע על תהליכי הפיתוח. זאת אומרת אם אתה, אתה לא יכול פשוט לעשות מה שבא לך וגם אפילו מבחינת ארכיטקטורה אתה צריך שהיא תתאים לדאטה למשל. הדאטה שאנחנו עובדים עליו נמצא בבית חולים, אי אפשר להוציא אותו ככה סתם, או בכלל לפעמים. אז זה משהו שצריך גם, כל דאטה שיוצא למשל אנחנו, כאילו מבחינת ארכיטקטורה למשל, הדאטה, המערכת בנויה משני חלקים, חלק אחד תמיד יהיה on-prem וחלק אחד יהיה בחוץ, בשביל עיבוד יותר מהיר. אז כל דבר שיוצא מ-on-perm מהבית חולים החוצה, חייב לעבור נורמליזציה כבדה ולהוציא רק את המידע שאפשר להוציא ושנדרש בשביל להריץ עליו את האלגוריתם. אז זה נגיד משהו אחד. גם כל הנושא של ה debugging ומטריקות, די מהתחלה עשינו את זה בצורה יחסית טובה כדי שנוכל לדבג, כי אחרת הרבה פעמים אין לך גישה למקורות של המידע, אז זה גם היה חלק רציני מתהליך הפיתוח.

ישי: את מתארת כאן רכיבים שבניתם כדי לאפשר לעבוד עם בית חולים, לעבוד על on-prem להביא חלק מהדאטה החוצה אבל בצורה מאובטחת, אבל איפה זה פוגש, אני עכשיו engineer, אני רוצה לעשות שינוי בקוד, להרים PR, איפה זה פוגש אותי המגבלות האלה? אוקיי, בנינו תשתית, אבל עכשיו אני עושה שינוי קטן, בין אם זה אלגוריתם בין אם זה ב-UI, בין אם זה ב notification, מה אני צריך לעשות שונה בגלל שאנחנו בסט-אפ המורכב הזה או בגלל שיש לי FDA ברקע?

אנה: אז למפתחים יחסית אין יותר מידי הגבלות, בהינתן התשתיות, אני חושבת שיש הרבה הגבלות דווקא באזור של פיתוח אלגוריתמים. כי שם באמת כמו שאמרתי כל פיתוח צריך, כלומר ביום יום זה לא כל כך משפיע אבל בהוצאות גרסה כן, כשאתה רוצה להביא משהו לפרודקשן, אתה חייב שזה יהיה אחרי שכל האישורים קיימים וזה נבדק ואושר.

ישי: אז בשוטף המפתחים עובדים נקרא לזה רגיל, אבל הם יודעים שאחרי שהגרסה סגורה יש עוד תהליך ארוך וחיצוני, המפתחים בכלל מעורבים בתהליך הזה של אישורי FDA?

אנה: אז יש הרבה פעמים, במיוחד בפיצ'רים חדשים וגדולים, אז יש גם מסמכי דיזיין ותיאור של מערכת ובדיקות שצריכים לעמוד בהן בשביל האישור, אז כאילו זה משהו שכן נדרש. 

ישי: אתם צריכים הרבה חומר תיעוד שמפתחים נורא אוהבים לעשות (בציניות).

אנה: נכון, מאוד (צוחקת)

ישי: איך מצליחים לעשות את זה שזה יהיה חלק מהעבודה השוטפת ולא כתבתי, כתבתי, כתבתי, ובסוף אני הולך וכותב דוק שהוא תמיד מן טאסק אחרון.

איתן: אני אומר לך שזה לא ככה.

ישי: אני לא יודע, אני שואל.

אנה: אז חלק קורה תוך כדי, כי זה פשוט פיתוח תוכנה סטנדרטי רגיל, גם בלי קשר שאתה צריך, גם אם אתה לא צריך להסביר את עצמך. אבל הרבה פעמים יש גם עבודה מרוכזת על פיצ'רים קיימים ספציפית לטובת הרגולציה. 

ישי: הבנתי. ובעולמות האלה, איפה שמפתחים צריכים להתמודד עם אתגרים נקרא לזה חיצוניים, של רגולציה, של לעבוד כדי שנוכל לעובד עם דאטה וכו'. ושוב, רוב המפתחים לא באים מהרקעים האלה או לא רגילים לתהליך הזה, פה את מצאת שהרקע שלך מהצד דווקא של הניהולי עוזר לך, עוזר לצוות שאת עובדת בו להתמודד עם זה?

אנה: אני חושבת שבעיקר מה שעוזר, ואני לא יודעת אם זה משהו ספציפי לניהול או לא, זה תחושה של ownership. כי אני חושבת שבכלל, ככל שהתהליכים בחברה הם יותר מורכבים ויותר כזה multi-faceted בכל מיני תחומים, זה דורש הרבה יותר ownership מצד כל אחד, כולל המפתח, כולל הפרודקט, לא להיסגר רק בקובייה שלו כי אני פיתחתי, זהו, או אני פיתחתי את האלגוריתם, זהו,

ישי: זה אשמת QA בכלל.

אנה: (צוחקת) זהו, אז זה משהו שהוא נדרש באמת להבין שמה שאתה עושה הוא חלק ממשהו יותר גדול וטיפה להגדיל את הראש. אז זה גם נוגע בתחום של רגולציה, גם security, הכל. 

ישי: אני חושב שכולנו רוצים מפתחים שמגדילים ראש כל היום.

אנה: אבל פה זה פשוט חובה כאילו.

ישי: את רומזת שבעולם עם רגולציה ותהליכים שהם לא רק קוד, best practices ו deploy, את צריכה אקסטרה ownership. 

אנה: כן, אני ממש חושבת, כאילו ככל שמשהו יותר מורכב, גם נגיד בלי קשר לרגולציה פורמלית, אתה נכנס לארגונים שהם מאוד שמרניים, הם לא רגילים לבטוח באופן מלא בספקים שלהם, בחברות, במה שמבטיחים להם. כי הם לא רואים את השינוי הזה כמו אולי בתחומים אחרים שקורים, אז הם מאוד חשדניים לחדשנות. אז זה גם משהו שדורש לבנות אמון עם חברות כאלה וארגונים כאלה, זה דורש הרבה מחויבות מכולם. זאת אומרת זה כל מפתח שמדברים איתו הם חייבים להתרשם ממנו וכל איש support וכל פרודקט, כל הזמן באמת לתת להם גם את השירות וגם את התחושה שהם יכולים לסמוך עליך, כאילו בסוף זה מתרכז לזה.

ישי: ומה שאמרת עכשיו משפיע על נגיד גישה לגיוס ג'וניורס? או מגייסים ג'וניורס אבל לא חושפים אותם כמו שאת חושפת את שאר המפתחים שלך החוצה? בגלל הניראות הזאת?

אנה: אני חושב שלוקח זמן, גם בשנים האחרונות פחות עבדתי שעות מול לקוחות בפרודקשן אז קשה לי יותר להתייחס לזה, אבל… בהתחלה היינו עובדים די ישירות, כאילו היינו מעט, לא משנה כמה היית ג'וניור, היית נכנס די מהר לעניינים, וזה גם הרבה פעמים יותר אופי. יש אנשים שהם סופר סיניורים, שהם כן עושים ראש קטן, ויש אנשים ג'וניורים שהם נגיד, לא משנה, שהם מאוד, סתם, אני צוחקת, כי היו כינויים של ג'וניור שלא תאמו כבר את ה-, שנאמרו פה כלפי חלק מהאנשים שכבר לא תאמו את הזמן.

איתן: כן, זה היה הניק-ניים שלי, בדיוק באתי להגיד שאני פה חווה הלם קרב שאומרים כל פעם את המילה ג'וניור, זה היה ניק ניים שלי שם בגיגה ספייסס.

אנה: כן, איתן מתכווץ, זה כבר לא הלם אותו בכלל. אז אני באמת מאמינה שזה הרבה יותר אופי מאשר ותק, אבל כן, זה דורש הקפדה גם מאנשים שהם מפתחים ואולי לא רגילים לדבר עם לקוחות, אז זה כן נדרש כי כן יש אינטראקציה ויש, כן.

ישי: ובמעבר חד אליך איתן, עולם של נהגים, לא יודע, מההיכרות הצידית שלי עם נגיד "אגד" וחברות תעבורה פה בארץ, זה עולם מאוד מיושן, מאוד לא טכנולוגי. אני מתאר לעצמי שזה נכון באופן כללי לסקטור הזה, ויש גם רגולציה. בסוף, לא יודע, משרד התחבורה או גופים רגולטורים אחרים קובעים את הקווים, זה לא לגמרי בוא תעשה לי אופטימיזציה של אלגוריתם וכל אחד ייסע לאן שהוא צריך. איך זה משפיע על עולמות הפיתוח בניהול?

איתן: דווקא הרגולציה עצמה אני חושב שהיא פחות רלוונטית בתחום שלנו, אבל החלק הראשון שאמרת הוא החלק המאוד רלוונטי, שבעצם עולם מיושן ואנחנו בעצם עשינו disruption כשבאנו עם cloud native platform, אין שום דבר on-premise אצלנו, הכול זה בעצם multi-tenant systems שמשרתת את כל הלקוחות, שזה כבר בחלק מהמקומות עד היום אנחנו מקבלים כאלה RFP's, אתה רואה את השאלון ואתה רואה שזה שאלה למערכות on-premise. וזה איפשהו קצת חינוך שוק שלגמרי הכיוון שלו היום זה להבין ש-cloud native זה הפתרונות, אבל,

ישי: אתם מתחרים במערכות ERP לסגמנט הזה?

איתן: לא ERP אבל מערכות on-premise מיושנות שהן בעצם home grown או מתחרים legacy שלנו שקיימים 40, 50 שנה עם מערכות, וחלק מהשוק עדיין מותאם בחשיבה שלו לאני צריך את זה פה. אבל אנחנו מצליחים לשנות את זה מאוד וזה אחד מהאדג'ים שאנחנו מביאים. אבל בנוסף אנחנו mission critical system, מה שבעצם אומר שאם המערכת שלנו למטה, 70 אחוז מהתחבורה באנגליה עכשיו לא כל כך יכולה לתפקד, אז זה מפעיל עליך,

ישי: זה ברמה שהנהג לא יודע עכשיו לאן לנסוע? איזה קו הוא לוקח?

איתן: פחות מה הנהג ספציפית עכשיו, אבל מה האופרציה למשל שאני צריך לעשות היום או מחר, מה ההשמה של כל המשימות, מה כל אחד הולך לבצע, מעקב אחרי שעות העבודה, אם מדברים על נהגים. המערכת שלנו מתחילה מתכנון הקווים כמו שאתה אומר, עד ההפעלה ממש בשטח. ממש מערכת ההפעלה של חברת תחבורה ציבורית. אז בהתחלה, גם כשהיינו יחסית מעט אנשים, מעט לקוחות, בוא נגיד היינו בכיף שוברים את המערכת, כל דיפלוי שלנו אנחנו עושים דיפלוי באמת, היינו עושים אז דיפלוי אפילו כל שבוע של המערכת. והלקוחות היו יודעים שהגיע יום ראשון, ואם הם באירופה יום שני, אוקיי, מה הבעיות שאנחנו הולכים לחוות עכשיו. אבל ככל שגדלנו שנהיינו באמת באחוזים כאלה גדולים של תחבורה ואתה באנטרפרייזים עם עשרות אלפי נהגים ואלפי רכבים, היינו צריכים להתחיל לפתח יותר ויותר הגנות ומנגנונים שבעצם מוודאים שכשאנחנו פורסים משהו אנחנו לא הולכים עכשיו לשבור את המערכת. אז זה גם בא מפרוצדורות וקצת הרשאות שאפילו בהתחלה כל אחד פשוט יכל לעשות דיפלוי, פוש, לאן שהוא רוצה. אז אתה מתחיל לשנות את זה כי אנשים לפעמים יש להם מוטיבציה והם אומרים כן, סיימתי את זה, אוקיי, אני אקרא לזה ג'וניור במירכאות, בוא נפעיל את המיגרציה ל database עכשיו, יום שלישי, ונפיל את הדאטה בייס כי אני חונק אותו על 100 אחוז CPU וכל המערכת למטה. אז התחלנו להגיד אוקיי, בוא נעשה שזה יהיה תהליך שצריך, מגיע לאיזושהי קבוצה של אנשים עם סופר פאואר יוזרס והם צריכים to approve it והרבה אוטומציות שמגינות עלינו ונגיד התשתית של ההקלטות שתיארתי זה היה חלק מה-effort הזה של לוודא שאנחנו פורסים משהו אחרי שבדקנו אותו על הרבה מאוד דאטה מפרודקשן.

ישי: וזה אומר שגם עשיתם scale back של התדירות של הדיפלוי? כלומר היום לא עושים דיפלוי כל הזמן או כל שבוע?

איתן: לא, האמת שלא עשינו  scale back, אנחנו עדיין, זה כל שבועיים, כבר כמה שנים כל שבועיים אנחנו עושים דיפלוי. אנחנו עושים כל יום דיפלוי של הוט פיקסים ודברים כאלה אבל נקרא לזה ה-cadence של הספרינט כל שבועיים, אז זה מה שאנחנו עושים בדיפלוי. אז פשוט אנחנו עושים הרבה יותר אוטומציה של coverage של טסטים ותהליכים ורול אאוט של פלגים שהוספנו גם את זה, שלא דבר ישר מגיע לפרודקשן ומתחיל gradually לגדול ולגדול ולראות אם אנחנו לא עושים בעיות, אז הוספנו הרבה מאוד מנגנונים כאלה שהמפתחים מדברים על זה בעצמם, כשהם מכניסים עכשיו פול ריקווסט אז הריביו צריך לראות רגע, שמת פה רול אאוט פלג שמגן על זה? לא, למה, מה הסיכון, אם זה high, אתה צריך, אם לא, אתה צריך לקבל לפחות אישור מאיזה שניים שלושה אנשים שיסתכלו על זה והם מסכימים שלא צריך. הכנסנו בעצם תהליכים שמגנים, אבל זה לא ממקום של רגולציה, ממקום של פשוט המערכת צריכה ללכת למעלה. 

ישי: הבנתי, אתה אומר זה מקום של אימפקט על mission critical להרבה ארגונים. ובתוך זה אתה עדיין מרגיש את ההשפעה שבאה מזה שהלקוחות הם לא אנשים טכנולוגיים, הם לא רגילים לצרוך טכנולוגיה ככה? בסוף הם אולי יחליטו לקנות מה-cloud ולא מה on-prem אבל זה לא לקוחות שכל הזמן חיים טכנולוגיה ורגילים לצרוך SaaS, זה גם משפיע, מעבר לעובדה שאתה mission critical ואתה לא יכול ליפול כי אחרת כל ה-,

איתן: כן, לקוחות כאלה בעצמם מורכבים לעיתים מעשרות אנשים ששם יש לך ספקטרום של כל מיני סוגי אנשים, אז יש את האנשים שיותר נקרא לזה adopters ומאמצים את הטכנולוגיה, יש את היותר מיושנים, יש את אלה שמנסים להכיל עליך תהליכים שלא מתאימים כמו אני צריך לאשר לך את ה-, תשלח לי לפני שאתה עושה את הפריסה, את הדברים שאתה הולך לפרוס, שאני אאשר את זה בוועדה. ואז צריך להסביר להם זה לא עובד ככה, זה לא מערכת שלך, זה מערכת של כולם, אז אתה צריך מצד אחד למצוא את הדרך של אוקיי, אז רק תיידע אותי לפחות, שאני אדע שהולכים להיות שינויים. אני כאילו אישרתי לך, אבל זה יותר בשביל שאני לא אהיה מופתע שקרה משהו. אבל ככה אני מבין שזה לא מערכת שלי וזה לא on-premise ואין גרסה שקפואה פה עכשיו שנה, אז צריך למצוא את הדרך לחיות בשני העולמות ובעצם ככל שהזמן עובר זה הופך להיות לקוח שלנו ולהסביר להם והם רואים את ההבדל בין שני העולמות. והם היום רק יותר ויותר באים אלינו להגיד אוקיי, בואו תתנו לי גם את זה וגם את זה וגם את זה במקום כל מיני legacy solution שיש להם כי הם מבינים את היתרון במערכת מודרנית שמתעדכנת להם כל שבוע ולא פעם ב-5 שנים מישהו עושה שם איזה אפגרייד ולוקח להם שנה לעשות את זה. 

ישי: ואנה, את עוד באזור שלא מדלוור כל שבוע שבועיים ללקוחות, אין מצב בבית חולים.

אנה: נכון.

ישי:  איך עושים, אני מדבר על פיצ'רים חדשים או על יכולת חדשה, רוצים לעשות עוד משהו שלא קיים היום במוצר, אם אנחנו מסתכלים על העובדה שלא יודע, ב-10, 15 שנים האחרונות כל העולם של ה-cloud, כל העולם של deployment בעצם בחינם, מאוד הקל על ארגונים לעשות experimentation על, בוא נעשה פיצ'ר חדש, נשים אותו רגע מול כמה לקוחות, נקבל פידבק, נשפר אותו, נשייף אותו ואז נהיה מוכנים. איך עושים את התהליכים האלה כשהלקוח שלך זה בית חולים. איך בכלל אפשר להתחיל לעשות experimentation כזה.

אנה: כן, זה שאלה טובה, זה מאוד תלוי בגודל של השינויים, כשזה שינויים מז'וריים זה משהו שחייב להיות, ממש משנה את חווית המשתמש,

ישי: לא משנה משהו קיים, פיצ'ר חדש, יכולת שלא הייתה קיימת אתמול.

אנה: יכולת, אתה חייב לאשר את זה גם. זאת אומרת אתה חייב ממש, אם זה פיצ'ר ממש גדול, אתה חייב, אפילו ברמה של איך אתה מציג, לפעמים זה regulated. זאת אומרת למשל היה לנו הרבה סבבים של, נכון אמרתי שאנחנו מחפשים כל מיני ממצאים, נגיד דימום במוח, ואז אנחנו מתריעים. אבל איך נעשית ההתראה הזאת? בכל מיני צורות, אבל הצורה הכי בסיסית זה צורה ויזואלית. זאת אומרת אתה רואה את הסריקה נגיד של צילום מוח ואתה צריך שאיכשהו יסמנו לך איפה הדימום, כי הרבה פעמים גם סריקת CT זה הרבה גם תמונות כן? אז אתה לא יכול להגיד אוקיי, יש לך דימום, אתה גם צריך להגיד איפה ואפילו זה לפעמים בעיה, כי גם על זה יש רגולציה. סתם לדוגמה, בהתחלה אני חושבת שהראשון זה היה חיצים, פשוט תשים חץ, אוקיי? הנה פה הדימום, תסתכל, אז זה גם משהו שהוא בעייתי מבחינת רגולציה כי לפעמים זה מסית את תשומת הלב של הרופא למקום מסוים והוא לא יסתכל על מקום אחר, ברמה הזאת. אז היינו צריכים לשנות את זה להיט מאפ, או אפילו במקרים מסוימים לא להראות בכלל, נגיד אוקיי, זאת התמונה, תמצא את זה, רק בשביל לא לייצר מצב שבמקום שתביא תועלת תעשה נזק, כי הרופא לא יסתכל על האזור הנכון. 

ישי: אז בהינתן כאלה מגבלות, איך אני עושה experimentation? אני חושב שאני יכול להציג את הדימום בצורה שתועיל לרופאים, אבל אני לא יכול אפילו להראות להם משהו ראשוני כי אני צריך לעבור ועדות, איך אני עושה את ה-,

אנה: אז כמו כל אפיון מוצר, גם כמובן אנחנו בקשר מאוד מאוד קרוב עם הלקוחות, אנחנו מדברים איך נוח ומה האפשרויות וגם עם ה-FDA כמובן ומה אפשר ומה אי אפשר. אז זה דברים שמדברים עליהם, זה חלק פשוט מאפיון המוצר, אנחנו כבר נראה לי פחות מרגישים את זה כי זה פשוט חלק מהתהליך.

ישי: אבל זה קורה לפני פיתוח, לא על דאטה אמיתי, כאילו זה לא שעכשיו תראי לי 100 תמונות בחודש עם חץ ואני אגיד לך אם זה טוב או לא. שזה, ככה אני הייתי ניגש לזה אם לא היה לי את המגבלות. הייתי אומר בוא נתחיל לעשות את זה על אמת, תיתנו לי פידבק, לקוח או שניים שמוכנים לעבוד קצת dirty,

אנה: נכון, זה מאוד מאוד בעייתי.

ישי: וואלה, עובד מצוין, בוא נעשה את זה לכולם. לא עובד טוב? בואו תגידו לי החץ צריך להיות מפה, החץ ירוק, תעשו לי היט מאפ. פה הכול על הנייר, תכנוני מוצר שהם כאילו לפני הפיתוח?

אנה: לא, אתה יכול כן לעשות, לפתח פיילוטים ולהראות אותם, אבל לא בפרודקשן, אתה לא יכול לחשוף, אתה כן יכול לעבוד עם אנשים שהם סוג של early adopters ולהציג להם מידע חלקי, ככה זה נראה, אפילו המידע שלהם אבל לא בפרודקשן. אז זה כן נעשה, בגלל זה גם הסייקלים טיפה יותר ארוכים, אתה לא יכול לגמרי לשנות את המוצר שלך ומה אתה עושה וגם את האלגוריתם כמה שבא לך, אבל כן, זה חלק מהעניין. 

ישי: אוקיי, אז פיילוטים, ואיך אצלך? איך מצליחים לעשות  experimentation ולבנות יכולות חדשות או שיפורים משמעותיים?

איתן: אני חושב שיש דמיון רב בין סוג הלקוחות פה שבעצם זה high touch, זה לא שאני עכשיו פייסבוק עם מיליון יוזרים ואני רוצה לעשות בדיקות סטטיסיות שאם אני מראה לו את הפרסומת הזאתי אם יש conversion יותר טוב. אלא אני מכיר את המשתמשים שלי, יש להם account manager ואני יכול לדבר איתם בצורה ישירה ולחשוף אותם, אז אני מניח שמה שקורה אצלכם זה באמת שאתם מראים לאנשים לפני דברים, מקבלים פידבק אבל לא ממשהו שהוא סטטיסטי כזה מאנשים שאתה לא מכיר. ואצלנו זה מאוד דומה. 

אנה: כן, בדיוק, זה משהו אחר, אתה לא פונה עכשיו למיליונים, אתה פונה ללקוחות מאוד מסוימים עם צרכים מאוד מסוימים, אז ככה לדבר עם אנשים ספציפיים ולא להסתמך רק על כלים סטטיסטיים. 

איתן: כן, אז אנחנו פשוט ממש בונים את המוק-אפים או דברים כאלה ומציגים. כמובן שאין לנו מגבלות רגולציה, אנחנו משנים את המערכת בלי שמישהו אוסר עלינו לעשות את הדברים האלה. אבל מבחינת ניסויים זה הרבה אינגייג'מנט גם עם הלקוחות ואפילו עם היוזרים הפנימיים שלנו כי אצלנו יש כל ה customer success הם בעצם משתמשים במערכת, אנחנו בעצמנו עושים כל מיני POC עם לקוח חדש. אנחנו צריכים להפעיל את המערכת כדי להראות לו את הערך, אז יש לנו הרבה משתמשים פנימיים שהם בעצמם נותנים הרבה פידבק, אז זה דורש מה שנקרא to engage עם הלקוח בשיחה אישית ולהראות להם את הדברים.

(מוסיקת מעבר)

ישי: אז לסיום אני רוצה לשאול אתכם על ה hype הכי חם היום, העולם של AI, chatGPT, אתם שניכם מתעסקים באלגוריתמיקה, ב-AI ב-learning, איפה אתם רואים את ההייפ הזה מתחיל להיכנס לתחומים שאתם מתעסקים בהם? אנה, מה דעתך.

אנה: וואו, קודם כל chatGPT זה מגניב. אבל אני בד"כ פחות מתלהבת מטכנולוגיות חדשות שנכנסות, ובסוף הטכנולוגיה עצמה היא לא באמת חדשה ה-generative AI, אבל זה כן תפס ממש תאוצה בשנה האחרונה, והגיע באמת לכולם, כולל אנשים שהרבה פחות נוגעים בדברים הטכניים. ואני כן חושבת שזה ייכנס, עוד קשה לי להגיד, אני לא טובה בניבוי עתידות, איך בדיוק, אבל אני כן חושבת שבתחום המדיקל זה ייקח זמן לדעתי. גם בגלל הנקודות שנגענו בהם קודם, בגלל השמרנות יחסית והזהירות לאמץ טכנולוגיות חדשות. אני חושבת שכל מי שייכנס, ינסה לפתח מוצרים מבוססי chatGPT או דומיהם, יצטרך לחשוב טוב טוב מה בדיוק המוצר ומה ה offering וכמובן גם האישורי FDA בכל הנוגע לזה, כי זה גם משהו שיהיה מאתגר. אבל אני כן חושבת שזה ייכנס ואפילו יכול להיות שזה ייכנס מלמטה, כמו שזה נכנס גם למפתחים שלא מחכים עכשיו לאישור של המנכ"ל להשתמש בלשאול את chatGPT לייצר דוקיומנטציה או לכתוב טסטים לקוד שלהם, אז גם רופאים אני מאמינה אולי כבר עכשיו משתמשים בזה קצת כשהפציינט לא מסתכל, שואלים אותו מה בדיוק כדאי להמליץ.

איתן: מקווה מאוד שלא, אחרי שראיתי את התשובות שהוא נותן לשאלות ענייניות. מקווה מאוד שלא.

ישי: תקבל תשובה מנוסחת היטב, לא בטוח שזה הטיפול שאתה רוצה, אבל,

אנה: אז אני גם חושבת שזה תלוי גם על איזה סוג דאטה הוא מתאמן, ואני כן מאמינה שזה ישתפר וייכנס גם לתחומים כאלה ויכול להיות כלי מדהים להשלים. כמובן לא להחליף, כמו שגם אנחנו לא מתיימרים להחליף את הרופאים, אבל להיות כלי עזר ולעזור ולוודא שהם לא מפספסים משהו, או משהו שהם לא חשבו עליו בדיאגנוזה, אולי בעוד תחומים, אני חושבת שזה יהיה מגניב לראות את העתיד של זה.

ישי: ובעולם שלך מה אתה חושב? עולם התחבורה, אולי קצת פחות קלאסי לזה.

אנה: בדיוק הפוך (צוחקת).

איתן: דבר ראשון אני אתנצל על האמירה הקודמת שה future overlord שלנו ישמע את זה עוד 10 שנים, שלא יכעס עליי ה-chatGPT, אבל אני חושב שיש לזה שימושים טובים ויש לזה קצת שימושים לא כל כך כרגע נראה לי טובים, ולמדתי את זה מלנסות לשחק עם זה. דבר ראשון אנחנו עובדים עם AI, לא generative AI, בהקשר של יותר מאשין לרנינג ולהסתכל על מידע היסטורי ובעצם למשל לראות את כל התנועות של האוטובוסים בהיסטוריה ולהסיק מזה איך התכנית שאתה בונה עכשיו הולכת להתנהג. מה יהיה העמידה בלוחות זמנים, וממש לעשות אופטימיזציה ללוחות זמנים כדי שיתנו לנוסע שירות טוב יותר ולקחת את זה בחשבון. אני חושב שזה יכול להיות מאוד מעניין ושימושים של כמו support, יש בעצם היום נגיד third-level support שזה אנשים שהם לאו דווקא עובדי חברה, בד"כ נמצאים follow the sun model. הם עובדים עם כל מיני סקריפטים, הם לא באמת מכירים את עולם התוכן, ודווקא לאמן מודל AI כזה על כל הדאטה, ההיסטוריה, כל ה-knowledge archive שיש לי, training materials וכדומה, אני חושב שהוא יכול לעשות כנראה אפילו עבודה יותר טובה כי הוא באמת לפחות התעמק ולמד.

ישי: שזה support טכני ללקוחות שלכם.

איתן: כן, ממש support או אפילו פנימי גם, אנחנו התחלנו נגיד לעבוד עם stack overflow פנימי ואני חושב שאם אני אתחיל לאמן אותו על ה-knowledge הפנימי שלנו זה גם יכול לתת תשובות למשל בסלאק לאנשים ששואלים.

ישי: שיקרא את הסלק וכבר הכול כתוב שם.

איתן: כן. 

ישי: מה לגבי עולמות של נגיד first line support ללקוחות של תחבורה ציבורית?

איתן: כן, זה נראה לי אותו מודל. תראה, כל עוד אתה בתוך עולם תוכן שהוא באמת מוגדר היטב, אני מניח שזה יחסית קל, אפילו יש היום הרבה בוטים, עוד לפני chatGPT שהם מתאימים כשעולם השאלות שלך הוא מאוד סגור. ברגע שהוא מתחיל להיות יותר רחב והסקת מסקנות ודברים שהם יותר דורשים נקרא לזה יותר מאימון מסוג מסוים, זה כבר קצת פחות עובד, אבל זה רק ההתחלה. כבר ראיתי את זה אומר כל מיני שטויות בצורה מאוד אלגנטית, אז אני כן חושב שהוא יכול להיות פאונדר טוב כי הוא יכול לחרטט באסרטיביות כששואלים אותו שאלות. הבעיה שאם הצד השני יודע את התשובה אז,

ישי: אז הוא מתחיל לריב איתו.

איתן: מתחיל לריב איתו. אבל כן, זה מאוד מרשים, ונראה שהעתיד יהיה, אני חושב שזה ישנה מאוד את העולם הזה שאתה צריך לספק תשובות שהן, או לייצר תוכן, לסכם סיכומים על הרבה מידע. למשל אחד השימושים שראיתי לאחרונה עושים אצלנו זה שכותבים ריביו לעובד ואתה מקבל פידבק מ-20 קולגות, אז אתה יכול להגיד לו בוא תסכם לי מתוך זה את ה-5 נקודות הכי טובות, תן דוגמה, וזה עושה את זה מדהים. זה חוסך זמן מטורף של להתחיל לעשות את זה בעצמך, ואתה עושה את זה כנראה יותר גרוע.

ישי: אנה, איתן, היה מעולה, תודה רבה שבאתם.

איתן: תודה רבה.

אנה: תודה רבה שהזמנת.

(מוסיקת מעבר)

** לינקים לקהילות שהוזכרו בפרק - כאן.**

Yishai:         Welcome to Season 2 of Dev Interrupted - the Hebrew Edition, LinearB's podcast which discusses everything that interests the daily work of engineering managers. This season we will host industry leaders and talk with them about everything that interests engineering managers, those who work with them, and those who one day would like to manage an engineering organization. This season we will place special emphasis on Developer Experience. I'm Yishai Beeri, CTO at LinearB. Let's get started.

(transitional music)

Yishai: In this episode I am happy to host Anna Bankirer, senior engineer in the CTO team at "AIdoc" Hi Anna.

Anna: Hey.

Yishai: What's new? And Eitan Yanovsky, co-founder and CTO at Optibus, Hi Eitan.

Eitan: Hello, welcome.

Yishai: How fun to have you here. As usual, I will start by asking, everyone to tell me about his or her path, how you got to this point, and then we will dive into our topic today, which talks about the transitions between management positions, senior positions, to individual contributor, etc. So Eitan, tell me about your path, how your career has been going until today.

Eitan: I studied mathematics, computer science, and at the end of my degree I started working at "Gigaspaces", where I met Anna. She liked me a little less when she first met me, but that changed over time. I actually arrived there as the first developer, it was a job after university. I also worked as a student but in a different place, and over time I actually advanced to become a team leader, I actually replaced Anna, Anna was my team leader, and she became an engineering manager,

Anna: You’re stealing my whole intro, please.

Yishai: Your intros are connected, that's fine.

Eitan: Yes, it's not by chance that we're both here. I was actually there for quite a long time, 7 years, and in the process, already with the university and already in the evenings and on weekends, I worked on the company that I actually founded called "Optibus", which is actually developing a platform for the management, planning and operation of public transportation, of mass transportation in fact, millions of people every day. A problem that started as an algorithmic challenge, that's how it also started in the university, mathematics, computer science, games with "Console Application" and algorithmics, but we saw that there is interest in the world and in Israel in particular to solve this problem of public transportation–which is very outdated and operates in a very inefficient way, we were surprised to discover. Without much outbound marketing, they came to us in Israel, heard about some magic project we were working on, and asked to use it, to help them with the tenders because Israel has become a much more privatized country in terms of public transportation. In fact, in 2014 my partner and I, who both studied mathematics and computer science together at university, exactly the same track––we decided it was time to leave our current positions, take a risk and really start a company. And we actually started the company in March 2014, we started with few people of course, we were less than 20 people in the first 3 years. At that time I was still mainly in the position of "hands-on product", buying milk that is not in the refrigerator, what is needed, and somehow after Round A, in 2017, when we actually brought in significant money and started to grow and grow from 20 to 40, then 60, 80 and 100 . The position of the CEO, I was the CTO and VP R&D at the same time, but very quickly I actually brought in, I said that it was necessary to bring in a VP R&D, as it is less my forte to manage the organization on a process and personal level of the people, of taking great care of the personal development or things like that. I come more from the technological perspective and the technological management, and how to make the organization work. And I felt that I needed help in this area. And in fact I officially took over the role of CTO, and today we are 400 people with an R&D / Product organization of over 100 people. This is very briefly.

Yishai: Wow, quite a journey. So Anna, come tell us about your path.

Anna: Hi, so it's nice to be here first of all and meet Eitan, we haven't met in a long time. So I started already before, well, it doesn't matter, the time in the army, where I started messing with programming seriously, before that it was more like a hobby, in school, Basic class, etc. I studied at Tel Aviv University, while working like that and the place I really worked with for a long time, close to 9 years in my opinion, is "GigaSpaces", together with Eitan. Contrary to what he says, I loved him from the beginning, and we really worked together for quite a few years, until he came and said that he wanted to try his luck in some small startup. Maybe he would succeed, maybe he wouldn't, and from there it’s already a company of 400 people. My background has always been more in the "backend" areas, distributed systems, databases, bot optimization, things like that, through management. Well, we'll talk about it later, but I kind of rolled in half by chance and really managed there, at first I developed, after that I managed a team and in the last position I was VP R&D of close to 30 people,

Yishai: Random, random, random, up to the VP R&D.

Anna: Yes (laughs) and then I was really debating what to do and where to go next, and more than 5 years ago I started at a startup. I was always drawn to the medical field. And exactly at that time, something like 5 years ago, it started to gain momentum in Israel, there were more and more Startups and there was a small and promising startup called "AIDoc" that really fascinated me, with talented and nice people, that I joined as a developer, I actually came back from a position that -, after many years I just managed and didn't touch the code, I went back to developing, and more in Python, God forbid,

Yishai: After years of Java.

Anna: Yes. So instead of making fun of Python I went back to making fun of Java, so everything is fine, and that's it, since I've been there, I've also moved through many positions there. As I said in the last position I came back, I basically closed a circle and went back to engineering. I didn't tell you a bit about "AIDoc", but in the medical field, what we do is actually we analyze live different types of medical data, analyze and identify any anomalies, any findings that could be life-threatening or that require immediate treatment, and warn about it on various platforms. But basically make sure that the right person receives this notification. This means that not only will we find out, but they will actually receive an alert about it and take care of the person, whether it is examples of the products we are developing and the detection of brain hemorrhages, pulmonary embolism, neck fractures, aneurysms and more. There are plenty, we already have over 13 FDA approvals, I think we may have already passed that.

Yishai: When the basis is an analysis of imagery and,

Anna: So all kinds, we started from this world of imaging and slowly we are expanding to other types of data as well, also to textual things and medical tests and more and more indicators, to give some kind of solution that is more comprehensive.

Yishai: I hear here that you are in two industries that are highly regulated, both the world of medicine and the world of transportation. We will touch on that later. So Anna, I'm interested in asking you, you were VP R&D in a startup that grew a bit, then your next role was that of a developer. A little bit about this transition and why you chose to go back to engineering, not continue in management positions.

Anna: Yes, a good question and I really debated a lot, I also really took a break, it worked out for me with the maternity leave so that's how I extended it. Because I was really debating, okay, if I continue on this path of management or if I return to something more technical and professional. And the truth is that in the end what tipped the scales was the place I wanted to go to, because I realized that in the end I would enjoy both this type of role and this type of role, and simply in "AIDoc" I connected the most with the stage where the startup was at, which is like this at the very beginning and an opportunity to be part of building something from scratch, which is also something I rarely had the chance to do before this. And in the change of role itself, of course there was a period of this kind of planning to go back and write code, the product was also very different, after all I got more used to the field of "middleware" and here it is really an end product, it is also a new field, so there were many changes.

Yishai: Did you feel that there was, I don't know, around your recruitment process, did it present some sort of challenge or question mark? Like as a recruiter, why does someone who is a senior manager even return or want to return to coding? It can be a bonus, it can also be a momentary question mark, is it really the right decision? Will this recruitment work for me here?

Anna: So it's a good question, I felt it was more of an advantage, I mean it obviously came up in every interview and I was asked what and why and I had to explain,

Yishai: "Overqualified".

Anna: (Laughs) So it kept coming up, but I felt it was more of a plus, because it also gives more horizons, especially in a startup where you don't yet know exactly what role you will need and what people you will need, so there is actually more of an advantage with someone who can also manage in the future.

Yishai: Do you think they say maybe we can build on her as a manager in the future.

Anna: Yes Yes.

Yishai: Was there such pressure afterwards? Or did they try to

Anna: No, not really. There was quite a long period of time that I was in engineering, it was about two, three years, and then I also reached a limit with coding after a while longer, and I was looking for even more of a challenge and an opportunity arose within the company, so it worked out.

Yishai: So there, too, you advanced to management positions and then returned to development.

Anna: Right. After a few years I managed, I actually established a data engineering team that also grew into a group relatively quickly, in order to respond to all the data challenges that grew with the organization, and then we realized okay, this whole field of data and data infrastructure is not getting enough attention and is spread among all kinds of teams, so really I established a team that provides an answer to this. So then I also got a little more into the field of data engineering, which although I was always around it, I didn't really get into it deeply, so it was also interesting, and that's it, and after a while I wanted to come back again.

Yishai: Back to working with your hands.

Anna: Yes.

Yishai: Eitan, you went through the route, maybe a little more classic, of starting as a developer, developing, then continuing to go into entrepreneurship and management and you also put your finger on this point which is the truth quite common, that an entrepreneur, CTO, says I don't want to deal with the ongoing management of the development , I want to bring in someone who is his passion and move a little or go in a different direction. So first of all a question, are you still managing the development? I mean you, let's say VP Engineering reports to you? Or are you completely out of the loop?

Eitan: Yes, so the VP R&D reports to me, basically the development organization under me, a few more specific functions a bit like the CISO reports to me and a few other things.

Yishai: Okay, and tell me a little bit about this process, about the transition from you holding everything, managing everything, knowing more or less every line of code where it is and what it does and why, to the one where you bring in an expert.

Eitan: So first of all, in my nature I don't really disconnect or distance myself from what is happening in the field, in lines of code, I am still an individual contributor even in our situation. It's true that I don't take tasks from misprints or things like that, but I look for all kinds of things that are not in the critical path that will help our productivity in the organization or company, and actually try to get into things that no one else is really planning to do or even thought about.

Yishai: Is it more in the worlds of infrastructure and enablement or actually in the product?

Eitan: No, it's both in the product and infrastructure, both. For example, I wrote an open source that we use to type what happens in production, so that we can improve our recovery capabilities and regressions and things that are so infrastructural, we'll call it that. And actually then I'm still very much in the day to day, mainly in algorithmics, the area I'm in, actually that's where we started and where I feel I can contribute a lot, I'm actually kind of the product of algorithmics. But it's true, I don't manage the R&D, there are, I can't even tell you how many teams, there are probably about 15 teams, and how the hauling machine works and processes, but I'm ultimately very involved in what happens there. I generally think that this is something that is highly recommended for managers, it is to be able to understand very well what is happening there on a technical and technological level and it simply creates conversations and trust with people who have to perform the task, you can really talk to them about the details and to challenge them or they will explain to you why it doesn't work or all kinds of things. And less in the conversation about how long it will take you to do it, I think it will take less time or these kinds of conversations that can happen if there is a manager who is not so familiar with the details.

"This is something that is highly recommended for managers, to be able to understand very well what is happening on the technical and technological level - it simply creates conversations and trust."

Yishai: Yes, I think this trust is important, on the other hand if you, when there is a very senior manager who occasionally touches the code but is never in the sprint or critical path, it can also create noise, now there may be developers who will say well, I need Respond quickly and support these processes, even though they cause us some disruption. How do you do it without creating friction, or without creating voila, it's your pet project but it's not sure that it helps the team meet its goals.

Eitan: A thousand times yes, there were all kinds of stories like Eitan has now done something and we need to fix it, but half in jest and half in earnest. In practice, you have to work with the same methodologies and the same methods that everyone works, you don't just put things in, push to development. I have the same permissions and have to go through pull requests and reviews and everything is the same. I even downgraded all admin permissions or all kinds of things like that - that I don't even need in order to do my job, both in terms of security, well mainly in terms of security. But I simply don't need them, so you have to know how to respect the boundaries like everyone else and not bypass the normal processes, and also, not choose projects that really interfere. That is, if I do something that is on my side then it doesn't interfere with anyone in our day to day because So he starts refactoring the system's code or something like that.

Yishai: Anna, as someone who managed teams, managed a development organization and now you are again in the role of engineer, does this give you a better understanding of your managers? As if this background allows you to be a better engineer in the team? How do you rely on this experience? How does it change you?

Anna: Sure, I do think it helps, mainly I have much more empathy and patience towards managers. And if there are, let's say developers, many times there is some kind of decision that they may not understand or not exactly, or their priorities are changed and it really upsets them, I'm really not excited about it. And I also understand that there are constraints and as long as there is trust, I mean of course there must be, so I give much more credit to my managers, that doesn't mean that -,

"I do think it helps, mainly I have much more empathy and patience towards managers."

Yishai: You understand the challenges that are,

Anna: Yes, of course it's also, it doesn't mean I'm less critical, about my managers. But everything is in a good spirit and everything with the understanding that there are constraints and we don't live in a world that is utopian, and as long as we work for the same goal then it is also possible to be flexible in things that you may not agree with in every decision. So yes, a little less arrogant that I know everything, I mean it actually teaches a little modesty this transition between roles, that always from one place you don't see the other side sometimes, so it's true both ways, even the managers sometimes aren't attentive enough,

Yishai: Yes, they forgot what it's like to be a developer.

Anna: Yes, and vice versa, so I don't forget. So from that point of view I think it helps, you understand that every coin has another side.

Yishai: And when you think ahead then you say to yourself this is my sweet spot, I want to continue being an individual contributor or rather someday I want to return to senior management or do both?

Anna: I think that in the last job change I realized that it just won't be anymore, I won't have a linear career like I thought it would be. I mean, it's not that I'll only develop in a professional technical field or only be a senior manager, but it will probably be somewhere on the spectrum, on the continuum. And actually when the dime dropped for me was when I realized that it's also less important to me. I love, enjoy both such a position and, I mean both from a managerial position and from a technical position. And in the end what matters is how much I enjoy working, how much the place is a place where I believe in what it does, how much I enjoy working with the people, how significant a contribution and the impact I make is, so in the end that's what matters, in every role you can find this combination.

Yishai: But there is a very large range of skills and abilities here. VP Engineering needs to know how to manage people, in the end it's kind of stupid, there are many people skills that an engineer or individual contributor, especially the senior ones, is less required for it, and in many cases less likes it, I don't want to deal with managing people and thinking about their problems, I I prefer to think about the problems in the code, in the architecture, and if you only do one of them and you have the skills and passion for both, then the question is if you feel you are lacking? Today I want to help people grow, I also want to help them create careers? Or I'm willing to do it but it depends on what interests me.

Anna: This of course means that I won't be, naturally, I won't be at any edge probably. I mean I won't be a VP R&D in a big company, and I won't be some kind of super uber-architect either, so I guess I've come to terms with that and it suits me, because I'm not either. I feel like I'm at these two extremes in terms of passion, and I actually thought that my sweet spot is right in between and I can bring a lot of value specifically in, I mean yes I can manage but let's say in a startup when it's at the beginning, which is not many people. In terms of responsibilities, these are things I like, like understanding the business and understanding how things work and developing people and building teams, things I like, but not on the scale of a huge company.

Yishai: You say you need to always have enough of both the technical aspects and the people,

Anna: True, and also that people will be willing to give me the opportunities to do it.

Yishai: Eitan, when you think about, it's like you took the step of letting the VP Engineering manage the day-to-day but you are still the organizational owner of the development. Do you sometimes think or long to be like Mitchell Hashimoto, to go back to being an IC who only does algorithms and code and does not deal with managing people or with ministerial responsibility for things. If after an IPO or after an exit or if they've grown enough, you can say voila, I'm not, the CTO can be a visionary, because he has zero responsibility, but a lot of power, a lot of time and a wide field to deal with technology.

Eitan: So no, because I think that even when I was a junior developer, let's call it in quotation marks, at GigaSpaces, I knew how to be very dominant and push and influence people, for example, who are sitting next to me about what I think should be done and push it upwards. So I've never been someone like that, give me a task, I'll sit aside and I'll do it, I also don't think you're any less of an entrepreneur if that's your comfort zone, you have to be lukewarm.

Yishai: I mean, it can be lukewarm, I have an idea, I want to start a project, but I do it with my hands and I am not responsible for the financial side, for the people, not even for the feasibility in the market, I am a technologist, a visionary.

Eitan: Look, one of the things that I think you develop, without a choice, as an entrepreneur, is attention deficit disorder that makes you able to do a lot of things at the same time.

Yishai: and enjoy it.

Eitan: Yes. Respond to fill things and in the process promote many things. Today, for that matter, it's hard for me to sit down and just concentrate for a few days on coding, sometimes I, let's say when I'm working on a project like this and I say I have to do it, I really lock myself times in the diary, but it's hard for me. Because people contact me with questions and I feel the desire to answer. It's not like I turn around and say stop harassing me. You want to make the organization successful, you know you unblock a lot of things, and if I don't answer the question, the person can spend two weeks now trying to figure it out on his own. For example, if I'm sick, then I still tend to answer questions because I know that it's just me, for the benefit of the organization, I'll give an answer here now - because if I don't answer this question then he will have to look for this solution alone and can now waste half a month, a month or maybe even more for him to find the answer. So you're just constantly doing a lot of context switching, so it's hard for me to go back, even when I left Gigaspaces and actually came back at the beginning of the establishment of the, quite a key, it's not like there's a lot of customers and a lot of business to deal with. At the beginning you are quite a developer and focused on it, I had a bit of a hard time because even at GigaSpaces, already when you are a team leader and all day long support calls and people I have to deal with and I managed two products, so you are already a little distant from being focused on solving some task now. But pretty quickly I got back to it but now I'm very, very far from it, people also ask me how you manage to answer our questions and do things. Simply because you have to do it. Your brain develops this ability to jump between many things, to give that drop of value everywhere, the minimum required to promote it.

Yishai: Then you will be a ping-pong champion. In returning serves.

Eitan: The truth is that I know how to play ping-pong since before, but yes. Although there are better than me in the office, unfortunately, but.

Yishai: Work on it

(transitional music)

Yishai: So, as we said, you both work in industries that on the one hand still have a lot to enjoy from technology and algorithms, on the other hand a lot of regulation, sometimes outdated industries, industries that find it difficult to take the newest things and most see the new technological solutions or there is a much more complex process of introducing the It's all the way. Where does it meet you, also on the side of an individual contributor engineer who works on code that eventually has to enter some kind of medical process or later a manager of a company that sells to an area that is a bit outdated and maybe also regulated in ways that we don't always recognize as a B2B SaaS startup. So Anna, tell me How does it meet you as a developer.

Anna: Yes, so you did say that accurately, the field of medical is a field that is very much affected by regulation and restrictions and also considerable conservatism on the part of the customers. I actually feel that most of the challenges were relative at the beginning, today of course there are, but today we also know a lot more and already how the system works and where to put the emphasis and of course there are many processes already as part of the development, which is relatively already, at least for the developers, it is relatively I won't say seamless , but it is relatively much simpler, at first it was more challenging. The main directions of the regulation is, of course, the FDA, which has to approve everything we release and every algorithm, we can't just sell a new algorithm we developed, everything has to pass approvals of both effectiveness and safety at the FDA. And it was also a bit of a challenge in the beginning because it's something new, AI, to introduce an algorithm at all in the field of the FDA is something that was relatively new a few years ago. Also in the field of compliance and security, there are many things that need to be done, standards that need to be met because we are dealing with information that is very sensitive, medical information is one of the most sensitive if not felt that it exists. So this also of course affects the development processes. I mean if you are, you can't just do whatever you want and even in terms of architecture you need it to match the data for example. The data we work on is in a hospital, you can't take it out just like that, or sometimes at all. So this is something that is also needed, every data that goes out for example us, as if in terms of architecture for example, the data, the system is built from two parts, one part will always be on-prem and one part will be outside, for faster processing. So everything that goes from on-perm out of the hospital must go through heavy normalization and take out only the information that can be taken out and is required to run the algorithm on it. So let's say one thing. Also the whole issue of debugging and debugging, from the very beginning we did it in a relatively good way so that we could debug, because otherwise you often don't have access to the sources of the information, so this was also a serious part of the development process.

Yishai: You describe here components you built to enable working with a hospital, working on-prem to bring some of the data out but in a secure way, but where does it meet, I am now an engineer, I want to make a change in the code, raise a PR, where does it meet me these limitations? Okay, we've built an infrastructure, but now I'm making a small change, whether it's an algorithm, whether it's in the UI, whether it's in the notification, what do I need to do differently because we're in this complex set-up or because I have FDA in the background?

Anna: So developers relatively do not have too many restrictions, given the infrastructure, I think there are many restrictions specifically in the area of ​​algorithm development. Because really there, as I said, every development needs, that is, on a daily basis, it doesn't have that much of an impact, but in version releases, yes, when you want to bring something to production, you must have it after all the approvals are in place and it has been checked and approved.

Yishai: So in the stream of developers working we will call it normal, but they know that after the version is closed there is another long and external process, are the developers even involved in this process of FDA approvals?

Anna: So there are many times, especially in new and big features, then there are also design documents and a description of a system and tests that must be met for approval, so as if it is something that is required.

Yishai: You need a lot of documentation that developers love to do (sarcastically).

Anna: right, very much (laughing)

Yishai: How do you manage to make it part of the regular work and I didn't write, write, write, and in the end I go and write a document that is always from the last task.

Eitan: I tell you it's not like that.

Yishai: I don't know, I'm asking.

Anna: So some happens in the process, because it's just normal standard software development, even if you don't need to, even if you don't have to explain yourself. But many times there is also work focused on existing features specifically for the benefit of regulation.

Yishai: I realised. And in these worlds, where developers have to deal with challenges we will call external, of regulation, of working so that we can work with data, etc. And again, most developers do not come from these backgrounds or are not used to this process, here you found that your background from the management side actually helps you, helps the team you work with to deal with it?

Anna: I think that mainly what helps, and I don't know if it's something specific to management or not, is a sense of ownership. Because I think that in general, as the processes in the company are more complex and more multi-faceted in all kinds of fields, it requires much more ownership on the part of everyone, including the developer, including the product, not to be closed only in his own box because I developed, this is, or I developed the The algorithm is,

Yishai: It's QA's fault anyway.

Anna: (Laughs) That's it, so it's something that he really needs to understand that what you're doing is part of something bigger and to grow your head a little bit. So it also touches the field of regulation, also security, everything.

Yishai: I think we all want developers who grow heads all day.

Anna: But here it's like a must.

Yishai: You imply that in a world with regulation and processes that are not just code, best practices and deploy, you need extra ownership.

Anna: Yes, I really think, as if something is more complex, let's say regardless of formal regulation, you enter organizations that are very conservative, they are not used to fully trusting their suppliers, companies, what they are promised. Because they don't see this change as maybe in other areas that are happening, so they are very suspicious of innovation. So it's also something that requires building trust with such companies and organizations, it requires a lot of commitment from everyone. I mean, it's every developer you talk to, they have to be impressed by him and every support person and every product, all the time really give them both the service and the feeling that they can trust you, as if in the end it boils down to that.

Yishai: And what you just said affects, say, an approach to recruiting juniors? Or recruit juniors but don't expose them like you expose the rest of your developers? Because of this appearance?

Anna: I think it takes time, even in recent years I have worked fewer hours in front of clients in production, so it is more difficult for me to relate to it, but... in the beginning we would work quite directly, as if we were few, no matter how junior you were, you would get into things quite quickly, and that's a lot times more character. There are people who are super seniors, who do make a small head, and there are junior people who, let's say, it doesn't matter, who are very, just kidding, because there was a junior nickname that didn't suit the… , that were said here towards some people who no longer matched the title.

Eitan: Yes, it was my nickname, I just came to say that I am shocked here when people say the word junior all the time, it was my nickname there at GigaSpaces.

Anna: Yes, Eitan is shrinking, it no longer suited him at all. So I really believe it's much more related to character than seniority, but yes, it also requires diligence from people they develop and may not be used to talking to customers, so it is required because yes there is interaction and there is, yes.

Yishai: And in a sharp transition to you Ethan, a world of drivers, I don't know, from my lateral acquaintance with say "Egged" and transport companies here in Israel, it is a very outdated, very non-technological world. I imagine this is true in general for this sector, and there is also regulation. In the end, I don't know, the Ministry of Transportation or other regulatory bodies determine the lines, it's not entirely, let me optimize an algorithm and everyone will go where they need to. How does this affect the development worlds in management?

Eitan: The regulation itself I think is less relevant in our field, but the first part you said is the very relevant part, that it is actually an outdated world and we actually disrupted when we came up with a cloud native platform, there is nothing on-premise with us, everything is basically multi-tenant systems that serve the All the customers, which is already in some places to this day we receive such RFP's, you see the questionnaire and you see that it is a question for on-premise systems. And somewhere there is a bit of market education whose direction today is to understand that cloud native is the solution, but

Yishai: Do you compete in ERP systems for this segment?

Eitan: Not ERP, but outdated on-premise systems that are actually home grown or our legacy competitors that have existed for 40, 50 years with systems, and part of the market is still adjusted in its thinking because I need it here. But we manage to change it a lot and this is one of the edges we bring. But in addition we are a mission critical system, which basically means that if our system is down, 70 percent of the transport in England now can't function that well, so it puts you on,

Yishai: Is it at a level where the driver doesn't know where to go now? Which line does he take?

Eitan: Less what the driver specifically is now, but what operation for example I need to do today or tomorrow, what is the placement of all the tasks, what is everyone going to do, tracking the working hours, if we are talking about drivers. Our system starts from the planning of the lines as you say, to the actual operation in the field. Literally the operating system of a public transport company. So in the beginning, even when we were relatively few people, few customers, let's say we had fun breaking the system, every deployment we do a real deployment, we used to deploy even every week of the system. And the customers would know it's Sunday, and if they're in Europe Monday, okay, what problems are we going to have now. But as we grew to become really such a large percentage of transportation and you are in enterprises with tens of thousands of drivers and thousands of vehicles, we had to start developing more and more protections and mechanisms that basically make sure that when we deploy something we are not now going to break the system. So it also comes from procedures and some permissions that even in the beginning anyone could simply deploy, push, wherever they wanted. So you start changing it because sometimes people are motivated and they say yes, I'm done with it, okay, I'll call it Junior in quotes, let's run the database migration now, Tuesday, and drop the database because I'm choking it on 100 percent CPU and whole system down. So we started saying okay, let's make it a necessary process, reaches some group of people with super power users and they need to approve it and a lot of automation that protects us and let's say the recording infrastructure that I described was part of this effort to make sure that we deploy something after we've tested it About a lot of data from production.

Yishai: And that means you also scaled back the frequency of the deployment? I mean today we don't deploy all the time or every week?

Eitan: No, the truth is we didn't scale back, we still do, it's every two weeks, for several years now every two weeks we do a deployment. We do a daily deployment of hot fixes and things like that but we'll call it the cadence of the sprint every two weeks, so that's what we do in deployment. So simply we do a lot more automation of coverage of tests and processes and the roll out of flags that we also added that, not a single thing reaches production and gradually starts to grow and grow and see if we don't cause problems, so we added a lot of such mechanisms that the developers talk about it themselves, when they We are now putting in a pool request, so the ribo needs to see a moment, did you put a roll out faction here that protects it? No, why, what's the risk, if it's high, you should, if not, you should at least get approval from some two or three people who will look at it and they agree that you shouldn't. We actually put in processes that protect, but it's not from a place of regulation, from a place of simply the system needs to go up.

Yishai: I understand, you say it is a place of mission critical impact for many organizations. And within that do you still feel the effect that comes from the fact that the customers are not technological people, they are not used to consuming technology like this? In the end, they may decide to buy from the cloud and not from on-prem, but these are not customers who constantly live with technology and are used to consuming SaaS, this also has an effect, beyond the fact that you are mission critical and you cannot fall because otherwise all the

Eitan: Yes, such customers themselves sometimes consist of dozens of people where you have a spectrum of all kinds of people, so there are the people who are more likely to call it adopters and embrace the technology, there are the more outdated, there are those who try to contain processes that are not suitable for you like I have to approve you Before you do the deployment, send me the things you are going to deploy, and I will approve it in the committee. Then you have to explain to them that it doesn't work like that, it's not your system, it's everyone's system, so you have to find the way of OK, so just let me know at least, so that I know there are going to be changes. I kind of approved you, but it's more so that I won't be surprised that something happened. But that's how I understand that it's not my system and it's not on-premise and there's no version that's been frozen here for a year now, so you have to find a way to live in both worlds and basically as time goes by it becomes our customer and explain to them and they see the difference between the two worlds. And today they only come to us more and more to say okay, let's give me both this and this and this instead of all kinds of legacy solutions they have because they understand the advantage of a modern system that is updated for them every week and not once every 5 years. Upgrade and it takes them a year to do it.

Yishai: And Anna, you're still in an area that doesn't deliver every two weeks to clients, there's no hospital situation.

Anna: Right.

Yishai: How do you do it, I'm talking about new features or a new capability, want to do something else that doesn't exist in the product today, if we look at the fact that I don't know, in the last 10, 15 years the whole world of the cloud, the whole world of deployment is basically free, it made it very easy for organizations to experiment on, let's make a new feature, put it in front of some customers, get feedback, improve it, polish it and then we'll be ready. How do you do these processes when your client is a hospital. How can you even begin to do such experimentation.

Anna: Yes, that's a good question, it really depends on the size of the changes, when it's major changes it's something that must be, really changes the user experience,

Yishai: It doesn't matter if something exists, a new feature, a capability that didn't exist yesterday.

Anna: You could, you have to confirm that too. I mean you really have to, if it's a really big feature, you have to, even at the level of how you present it, sometimes it's regulated. I mean, for example, we had many rounds of, did I say that we are looking for all kinds of findings, let's say brain bleeding, and then we alert. But how is this notification made? In all kinds of forms, but the most basic form is a visual form. I mean, you see the scan, let's say of a brain scan, and you need them to somehow show you where the bleeding is, because many times a CT scan is also a lot of pictures, right? So you can't say okay, you have bleeding, you also have to say where and even that is sometimes a problem, because there is a regulation on that too. Just for example, at first I think the first one was arrows, just put an arrow, okay? Here is the bleeding, look, so it is also something that is problematic in terms of regulation because sometimes it incites the doctor's attention to a certain place and he will not look at another place, at this level. So we had to change it to a hit map, or even in some cases not show it at all, let's say OK, this is the picture, you will find it, just to not create a situation where instead of bringing benefit, you will do harm, because the doctor will not look at the right area.

Yishai: So given such limitations, how do I do experimentation? I think I can present the bleeding in a way that will be useful to the doctors, but I can't even show them something preliminary because I have to go through committees, how do I do the,

Anna: So like any product characterization, of course we are in very, very close contact with the customers, we talk about how convenient and what the options are and also with the FDA of course what is possible and what is not possible. So these are things that are talked about, it's a simple part of the product's characterization, it seems to me that we feel it less because it's simply part of the process.

Yishai: But it happens before development, not on real data, like it's not that now show me 100 pictures a month with an arrow and I'll tell you if it's good or not. That is, that's how I would approach it if I didn't have the limitations. I would say let's start doing it for real, give me feedback, a client or two who are willing to work a little dirty,

Anna: True, it is very, very problematic.

Yishai: Wow, works great, let's do it for everyone. not working well? Come on tell me the arrow should be a map, the arrow is green, make me a hit map. Everything here is on paper, product designs that are as if before development?

Anna: No, you can do it, develop pilots and show them, but not in production, you can't reveal, you can work with people who are kind of early adopters and show them partial information, that's how it looks, even their information but not in production. So it's done, that's why the cycles are a bit longer, you can't completely change your product and what you do and the algorithm as much as you like, but yes, that's part of the point.

Yishai: Okay, so pilots, how about you? How do you manage to experiment and build new capabilities or significant improvements?

Eitan: I think there is a lot of similarity between the type of customers here, which is actually high touch, it's not like I'm now on Facebook with a million users and I want to do statistical tests that if I show him this ad, if there is a better conversion. But I know my users, they have an account manager and I can talk to them directly and expose them, so I guess what happens with you is that you really show people things before, get feedback but not from something that is statistical like that from people you don't know. And with us it is very similar.

Anna: Yes, exactly, it's something else, you're not addressing millions now, you're addressing very specific customers with very specific needs, so that's how to talk to specific people and not rely only on statistical tools.

Eitan: Yeah, so we just literally build the mock-ups or things like that and present. Of course we have no regulatory restrictions, we change the system without anyone forbidding us to do these things. But in terms of experiments, it's a lot of engagement with the customers and even with our internal helpers because we have all the customer success, they actually use the system, we ourselves do all kinds of POC with a new customer. We need to activate the system to show him the value, so we have many internal users who themselves give a lot of feedback, so it requires what is called to engage with the customer in a personal conversation and show them the things.

(transitional music)

Yishai: So to finish, I want to ask you about the hottest hype today, the world of AI, chatGPT, you both deal with algorithms, AI in learning, where do you see this hype starting to enter the fields you deal with? Anna, what do you think?

Anna: Wow, first of all chatGPT is cool. But I'm usually less enthusiastic about new technologies that come in, and in the end the technology itself isn't really new, the generative AI, but it really picked up speed in the last year, and really reached everyone, including people who touch the technical things much less. And I do think that it will come in, It's still hard for me to say, I'm not good at fortune telling, how exactly, but I do think that in the medical field it will take time in my opinion. Also because of the points we touched on earlier, because of the relative conservatism and caution to adopt new technologies. I think that everyone who enters will try to develop based products chatGPT or the like, will have to think carefully about what exactly the product is and what the offering is, and of course the FDA approvals as far as that is concerned, because this is also something that will be challenging. But I do think that it will come in and it may even come in from below, just as it also comes in for developers who are not waiting now For the approval of the CEO to use by asking chatGPT to produce documentation or write tests for their code, so I believe even doctors may already be using it a little when the patient is not looking, asking him what exactly should be recommended.

Eitan: I really hope not, after seeing the answers he gives to relevant questions. I really hope not.

Yishai: You will get a well worded answer, not sure if this is the treatment you want, but,

Anna: So I also think that it also depends on what type of data it is training on, and I do believe that it will improve and enter such fields as well and can be an amazing tool to complete. Of course not to replace, just like we don't pretend to replace the doctors either, but to be a tool and help and make sure they don't miss something, or something they didn't think about in the diagnosis, maybe in other areas, I think it would be cool to see the future of this.

Yishai: And in your world what do you think? The world of transportation, maybe a little less classic for that.

Anna: Exactly the opposite (laughing).

Eitan: First of all, I will apologize for the previous statement that our future overlord will hear it in 10 years, so that the chatGPT will not be angry with me, but I think it has good uses and it has some not so good uses at the moment I think they are good, and I learned it from trying to play with It. First of all, we work with AI, not generative AI, in the context of more than a learning machine and look at historical information and actually, for example, see all the movements of the buses in history and deduce from that how the program you are building now is going to behave. What will be meeting the schedules, and really optimizing the schedules so that they give the passenger a better service and take that into account. I think it can be very interesting and uses of things like support, there is actually today, let's say third-level support, which are people who are not necessarily company employees, usually they follow the sun model. They work with all kinds of scripts, they don't really know the world The content, and precisely to train such an AI model on all the data, history, all the knowledge archive I have, training materials and the like, I think he can probably do an even better job because he really at least delved in and learned.

Yishai: which is technical support for your customers.

Eitan: Yes, real support or even internal as well, we started to work with internal stack overflow and I think that if I start training him on our internal knowledge it can also give answers for example in Slack to people who ask.

Yishai: Let him read the beet and everything is already written there.

Eitan: Yes.

Yishai: What about worlds of, say, first line support for public transportation customers?

Eitan: Yes, it looks like the same model to me. Look, as long as you are in a content world that is really well defined, I guess it is relatively easy, even today there are many bots, even before chatGPT that are suitable when your world of questions is very closed. As soon as it starts to be broader and drawing conclusions and things that they require more, we will call it more than a certain type of training, it already works a little less, but it is only the beginning. I've already seen it say all sorts of nonsense very elegantly, so I do think he could be a good pounder because he can rattle off assertively when asked questions. The problem is that if the other party knows the answer then,

Yishai: So he starts fighting with him.

Eitan: starts to fight with him. But yeah, it's very impressive, and it looks like the future will be, I think it's going to change this world a lot that you have to provide answers that are, or produce content, summarize summaries of a lot of information. For example, one of the uses I've recently seen done at our place is that you write a review for an employee and you get feedback from 20 colleagues, so you can tell him to summarize for me the 5 best points from it, give an example, and that makes it amazing. It saves an insane amount of time to start doing it yourself, and you probably do it worse.

Yishai: Anna, Eitan, it was excellent, thank you very much for coming.

Eitan: Thank you.

Anna: Thank you very much for ordering.

(transitional music)

Go to devinterrupted.com to subscribe, you can also find all our episodes in English there. I remind you that we at LinearB are in rapid growth and are recruiting for a variety of positions in all fields. Visit linearb.io/careers to find your next challenge. I'm Yishai Beeri, we'll hear from you in the next episode.

(Closing music)

Links to the nifty tools and resources mentioned in the episode: